Ειδήσεις & Ανακοινώσεις

  • Homepage
  • Άρθρα
  • Συνέδριο «Πρόληψη Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης στο Διαδίκτυο»

Συνέδριο «Πρόληψη Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης στο Διαδίκτυο»

Prevention Child Sexual Abuse Poster

Σας πληροφορούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, μέσω του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων, διοργανώνουν συνέδριο, με θέμα: «Πρόληψη Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης στο Διαδίκτυο». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), στη Λευκωσία, την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 8.30 μέχρι τις 13.00.

Το συνέδριο αποσκοπεί στην ενημέρωση και τη συζήτηση γύρω από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση ανηλίκων στο διαδίκτυο. Έχοντας δυνατό το αίσθημα της ευθύνης έναντι στα παιδιά και τους/τις νέους/ες, το συνέδριο έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει εκπαιδευτικούς και γονείς/κηδεμόνες, πετυχαίνοντας την ενδυνάμωση της στρατηγικής της πρόληψης και της προστασίας των παιδιών και των νέων, από τον σωματικό και τον ψυχικό τραυματισμό, που μπορεί να προκληθεί από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση στο διαδίκτυο. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, εισηγητές και εισηγήτριες από την Κύπρο και την Ευρώπη θα τοποθετηθούν για συναφή ζητήματα. Σημειώνεται ότι οι γλώσσες του συνεδρίου είναι η ελληνική και η αγγλική και θα παρέχονται υπηρεσίες διερμηνείας.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, όπως και η αφίσα του συνεδρίου, επισυνάπτονται στο Παράρτημα.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, σας ενημερώνουμε ότι στο συνέδριο μπορεί να εγγραφεί ένας ή μία εκπαιδευτικός από κάθε σχολική μονάδα, με την έγκριση του/της Διευθυντή/Διευθύντριας. Ως εκ τούτου, για δήλωση συμμετοχής στο συνέδριο, οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί χρειάζεται να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής, μέσω του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (https://www.pi-eggrafes.ac.cy), στην κατηγορία «Ημερίδες-Συνέδρια». Υπενθυμίζεται ότι, για τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων. Σχετικές οδηγίες μπορούν να εντοπιστούν στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου («Διαχείριση προφίλ»: https://myprofile.pi.ac.cy/).

Σημειώνεται ότι οι εγγραφές για το συνέδριο λήγουν τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και στους/στις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Ο τελικός κατάλογος των εκπαιδευτικών, που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο, θα ανακοινωθεί την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, κα Παναγιώτα Χατζηττοφή (ηλ. διευθ.: hadjittofi.p@cyearn.pi.ac.cy).

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας και ενθαρρύνετε τη συμμετοχή τους.