Ειδήσεις & Ανακοινώσεις

  • Homepage
  • Άρθρα
  • Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου 2022: Διαδικτυακή ημερίδα

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου 2022: Διαδικτυακή ημερίδα

Ημερίδα για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day – SID) διοργανώνεται από το δίκτυο Insafe/INHOPE, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό να προωθηθεί η ασφαλής και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ειδικότερα ανάμεσα στα παιδιά και τους/τις νέους/νέες. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάζεται, κάθε χρόνο, τη δεύτερη μέρα, της δεύτερης εβδομάδας, του δεύτερου μήνα (Φεβρουαρίου). Την ημέρα αυτή εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες, ενώνουν τις φωνές τους, με στόχο να ενθαρρύνουν τις θετικές αλλαγές στο Διαδίκτυο και να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση, αναφορικά με τα ζητήματα Ασφάλειας στο Διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (8 Φεβρουαρίου 2022), σας ενημερώνουμε ότι, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα, με θέμα: «Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο». Την Ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, διοργανώνει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε συνεργασία με την Cyta και με την υποστήριξη των εταίρων του Ευρωπαϊκού Έργου «Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου – CΥberSafety», καθώς και της Εθνικής Στρατηγικής για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα παιδιά στην Κύπρο.

Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022, από τις 11:00 μέχρι τις 13:00. Οι μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν την Ημερίδα, σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση από το τμήμα τους, εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων (Ε΄ και Στ΄ τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου/Τεχνικής Σχολής) καθώς, επίσης, σε εκπαιδευτικούς, γονείς και φορείς χάραξης πολιτικής για το Διαδίκτυο.

Σε συνεννόηση με τις διευθύνσεις των σχολείων τους, όσοι και όσες εκπαιδευτικοί επιθυμούν τα τμήματά τους να συμμετάσχουν στην Ημερίδα θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής, μέσω του λογαριασμού τους στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy, στην κατηγορία «Ημερίδες – Συνέδρια», μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2022. Κατά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να δηλώσουν (α) τα στοιχεία του υπεύθυνου εκπαιδευτικού του τμήματος (β) το τμήμα και (γ) και τον αριθμό των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών μαθητών/μαθητριών κάθε τμήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://internetsafety.pi.ac.cy/SID2022.