Ειδήσεις & Ανακοινώσεις

  • Homepage
  • Άρθρα
  • Βιωματικά εργαστήρια σε θερινές κατασκηνώσεις παιδιών

Βιωματικά εργαστήρια σε θερινές κατασκηνώσεις παιδιών

Βιωματικά εργαστήρια σε θερινές κατασκηνώσεις παιδιών, με θέμα: «Δημιουργική και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου»

Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Γλώσσα: Ελληνικά

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος «CyberSafety -Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά» (Εθνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου), ο Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, για δεύτερη συνεχή χρονιά, πραγματοποίησε σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων, σειρά βιωματικών εργαστηρίων σε θερινές κατασκηνώσεις παιδιών, με θέμα τη «Δημιουργική και Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου». Ειδικότερα, από τις 2 Ιουλίου του 2018 έως τις 20 Αυγούστου 2018, πραγματοποιήθηκε σειρά δεκαεπτά (17) βιωματικών εργαστηρίων, στις κατασκηνώσεις της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Λεμεσού (Ομοσπονδία ΣΓ&ΚΔΣ Λεμεσού) στις Πλάτρες, στις κατασκηνώσεις της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.) στο Τρόοδος και στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, πλησίον της Αγίας Μονής (μεταξύ Παναγιάς-Στατού).

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων, 1.692 παιδιά, 150 ομαδάρχες/εκπαιδευτικοί καθώς, επίσης, και ομάδα γονέων ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες και τους κινδύνους του Διαδικτύου και τη λειτουργία της Γραμμής Βοήθειας και Καταγγελιών – Helpline 1480. Σε συνθήκες διερευνητικής και ενεργούς μάθησης, οι συμμετέχοντες/ουσες στα εργαστήρια είχαν την ευκαιρία, αξιοποιώντας δημιουργικά μέρος του χρόνου τους στην κατασκήνωση, να συζητήσουν ισότιμα και δημιουργικά, ανταποκρινόμενοι/ες στις θεματικές ενότητες: «Διαδικτυακός/Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός», «Πολύωρη ενασχόληση με τις Ψηφιακές Τεχνολογίες και το Διαδίκτυο», «Διαχείριση προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο» και «Διαδικτυακή Αποπλάνηση». Παράλληλα, μέσα από τις συνεργατικές βιωματικές δράσεις και την αλληλεπίδραση των γνώσεων, των απόψεων και εμπειριών, οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν δικό τους υλικό για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, λειτουργώντας, έτσι, ως πρεσβευτές βέλτιστων πρακτικών και μηνυμάτων ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου προς άλλα παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ο Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την Παγκύπρια Σχολή Γονέων, την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού, την Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.), την Ιερά Μητρόπολη Πάφου, καθώς, επίσης, και τις διευθύνσεις και τα μέλη των κατασκηνώσεων για τη συλλογική και άψογη συνεργασία. Επιπρόσθετα, θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους/ες τις συμμετέχοντες/ουσες, παιδιά, εκπαιδευτικούς και ομαδάρχες/ισσες, που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχημένη διεξαγωγή των συγκεκριμένων βιωματικών δράσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για τα βιωματικά εργαστήρια στις θερινές παιδικές κατασκηνώσεις, τόσο για το 2017 όσο και για το 2018, μπορείτε να εντοπίσετε στην ιστοσελίδα https://internetsafety.pi.ac.cy/educational-workshops  

Φωτογραφικό Υλικό